Power over me

O zi ploioasa de primavara: norii grei apasa orasul,vantul mangaie copacii uzi. Pasarile nu mai canta, pasii nu se mai aud pe trotoarele umede. Aerul rece patrunde in apartamentele insufletite de sufletele agitate, obosite, poate si speriate. Viata isi urmeaza cursul…in interior. In interiorul cladirilor, in interiorul mintilor dar mai complicat insa, in interiorul sufletelor. Agitatia ia forma anxietatii, a tristetii, a melancoliei, samd. Oare doar atat?

Hai sa ne apropiem de unul dintre apartamente:

Atmosfera placuta se face observata de la primele acorduri de pian…Chopin. In lumina difuza distingem silueta subtire a ei. Degetele lungi ii aluneca pe tastatura laptopului in timp ce savureaza un pahar cu vin rosu.  In scrumiera de langa, fumul de la o tigara danseaza invaluind’o intr’un fel misterios. Stie ca’i nociv dar ii place. Nu e singurul lucru nociv care’i place. Zona intunecata a oamenilor a atras’o dintodeauna.

Sunt multe ganduri neexprimate. Cateodata, creierul ei ar putea fi comparat cu o mare intersectie aglomerata. Gandurile vin din toate partile cu o viteza ametitoare si sunt multe…nu tocmai sanatoase. D’asta obisnuieste sa scrie.

Ii scrie el, ea zambeste. In ultima perioada a devenit dependenta de atentia lui. Desi sunt din lumi diferite, o atrage. Pe zi ce trece, din ce in ce mai mult. Uneori si’ar dori sa lase deoparte toate restrictiile gandirii ei conservatoare si sa se arunce in necunoscut. Asa, pur si simplu…fara vesta de salvare.

Doi necunoscuti care si’au intersectat drumurile pentru o clipa. Nu stie nimeni cand balonul de sapun se va sparge. Insa acum, cat exista este asa de frumos…viu, colorat, vesel. Vrea sa’l tina in palme cat mai mult dar…

Interactiunile cu ceilalti au stimulat’o de’a lungul timpului. Cauta oamenii asa cum o floare cauta soarele. Dar pe el nu l’a cautat. Pur si simplu personajul a capatat culoare intr’un timp foarte scurt. Firesc au devenit prieteni. Energia pozitiva,tigarile, filmele, mancarea si muzica au ajutat.

Apoi nu s’au mai vazut. Au inceput sa simta si sa gandeasca.

Un zambet, un acord, o privire, un parfum, o dorinta.

O alta gura de vin, un alt fum, un alt oftat…

The end.

 



Un răspuns la „Power over me”

  1. Avatarul lui Vasile Bolboacă
    Vasile Bolboacă

    Welcome back. Its been a while!!

Lasă un comentariu