Delicatese pentru Ghita (iubitul meu neuron)

hannah_arendt_homepage_02.jpg” Sa nu ai incredere in banalitatea raului! „

Raul ne ameninta pe toti daca nu avem grija sa ne ferim de el. Crimele impotriva umanitatii au fost comise deseori cu complicitatea directa a oamenilor ‘cinstiti’, care asculta de ordinile primite fara sa le discute, refuzand sa gandeasca cu ‘capul lor’.

Masele de oameni pe care Hitler le’a mobilizat pentru a le face sa comita crimele cele mai ingrozitoare ale istoriei erau formate din burghezi care, din daramaturile propriului univers, aveau grija inainte de toate de siguranta lor personala.”

Hannah Arendt – reprezentanta a filosofiei

Reclame

Această pagină are următoarele subpagini.

7 gânduri despre „Delicatese pentru Ghita (iubitul meu neuron)

 1. Ma intreb cum era isoria daca Hitler castiga razboiul, ma rog… va intreb. Ciudat este faptul ca foarte greu mai auzi ceva de gulagurile comuniste, de masacrul a 10000000 de sovietici de catre Stalin. De uciderea prin infometare a Ucrainienilor, de macelarirea a celor 2000 de ofiteri Polonezi, toata floarea armatei lesesti. Sau de bombele de la Hirosima, Nagasaki, sau de faptul ca americanii au stiut de atacul nipon la Pearl Habour si nu au ridicat un deget sa-l opreasca. Exemplele pot continua…
  P.S
  ( asta nu inseamna ca nu condamn holocaustul ) era doar o intrebare 🙂 si nu este retorica. Astept pareri!!!
  Parerea mea este invingatorii reprezinta eroismul, bunatatea etc si cei ce pierd sunt cei diabolici,( desi poate adevaratele fapte demonstreaza contrariu )
  Ma intreb daca intradevar arabul este terorist ?
  Ce sentimente v-ar induce urmatoarea speta, ” eliberatorul” iti bombardeaza casa, iti mor fratii , surorile ( sa nu mai punem la socoteala faptul ca poate esti unul dintre putini idioti care isi mai iubesc tara si acest sentiment este foarte apasator atunci cand vezi ca esti jefuit de bunuri min cazul lor petrol ). Oare nu devi si tu un terorist?
  Sincer chiar ma intreb cine sunt teroristii ????

 2. Da..ai dreptate! Dupa ce am citit printre randuri ce ai scris in Curierul National ( caci subiectul ma depaseste), ma gandeam ca n’ar fi rau sa scrii o carte, mai ales dupa experienta ce ai avut’o peste granite, ce zici!?
  Noapte buna@

 3. Uite !! m-am gandit de ceva vreme la acest aspect. In primul rand un tel sau un vis al meu care pot sa ti-l destainui este faptul ca doresc mai tarziu ( asta in ani exprimat ) sa ma retrag in muntii mai exact pe valea sambetei ( lana manastirea Brancoveneasca un loc rupt din rai ) unde intentionez sa-mi construiesc o cabana si probabil ca am sa incerc sa scriu o carte ,desi trebuie sa ai mare har ca sa iti poti destainui gandurile si trairile pe hartie.

 4. m-ai impresionat profund, citind doar cateva randuri! surprinzator! am sesizat ca nu ai mai postat de ceva vreme! sper sa fi ok!
  mi-ar placea sa „aud” ca esti bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s