Dorian Gray (2009)

RaekaFilmul este o adaptare dupa romanul lui Oscar Wilde – The Picture of Dorian Gray. Prezinta viata tanarului Dorian Gray, acesta fiind totodata si subiectul pictorului Basil Hallward. Prin Basil,  il cunoaste pe lordul Henry Wotton, devin prieteni, iar Dorian ajunge sa vada viata prin ochii acestuia. Impartaseste principiile hedonismului:  Singurul sens in viata este placerea simturilor, iar armele cele mai importatnte sunt frumusetea si tineretea. Cand isi da seama ca frumusetea se va duce, Dorian isi vinde sufletul. Astfel tabloul facut de Basil, va imbatrani in locul lui. Dorinta ii este ascultata iar urmele desfranarii si ale pacatelor asupra sufletului sau, vor fi vizibile in renumitul tablou. O idee pe cat de veche pe atat de interesanta.

Raeka

Anunțuri

5 gânduri despre „Dorian Gray (2009)

  1. De ce hedonismul a trebuit sa fie mereu privit ca o maladie sau ca ceva despotic? Adesea hedonismul a fost asemuit coruptiei. Desi pozam cu totii in eudaimonisti, la baza toti suntem hedonisti. Ce este atat de rau in fericirea imediata?

  2. Daca te concentrezi numai pe clipa prezenta, numai pe frumusete si tinerete, dupa acestea vor trece vei ramane GOL, interiorul tau va fi ca o cladire abandonata, unde nimic nu poate creste, nimic nu poate trai. Poate tu te vei simti bine si asa dar pentru mine nu vei reprezenta nimic. Multumit de raspuns, dragul meu!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s