Povestea povestilor-partea a VI-a

Raeka

Raeka

Sangerica m’a fericit cu o leapsa, continuarea unei povesti, iar primele parti le gasiti la inceputul postului lui …pai sa vedem:

Tacu. Se uita la Georgel ce continua sa vorbeasca si nu intelegea nimic din ceea ce i se spunea…Ce s’a intamplat cu bunicu’, cu familia, cu Costel? Privi cu amaraciune la un cazan, apoi cauta o sursa de lumina si zari o salopeta avand…

…un telefon care emitea o lumina foarte stridenta.

Dar de ce era pe silent? Tot felul de idei ii veneau in minte. Daca ar fi raspuns, poate spusele lui Georgel s’ar fi adeverit. Cum ar fi suportat cruda realitate? Daca l’ar fi ignorat, ar fi ramas in ceata asta foarte apasatoare si iritanta. De ce a trebuit sa se intample asta? De ce nu putea avea si ea parte de un Revelion normal, langa bunicul si cei dragi? De ce inca simte ca ar fi prinsa intr’o capcana a timpului? Oare lovitura aceea strasnica sa fi fost de vina? Posibil…totul e posibil!

Parca ar fi participat la un concurs de alergari-viteza, iar ea ar fi iesit pe locul 2, la o distanta infirma fata de primul clasat. Sanii ei parca ar fi fost impinsi in sus si in jos, de o mana invizibila. Desi simtea cum sangele circula cu o presiune incredibila prin venele ‘i albastrii, nu puteai sa nu observi paloarea cadaverica ce’i schimbase parca si culoarea ochilor.

Costel era un magician negru care o transformase in ministru, sau din contra, o adusese in iadul asta insuportabil?

Atatea intrebari care si’ar fi putut gasi raspunsul doar daca ar raspunde la idiotul ala de telefon ce clipocea ca o sirena de salvare…

…salvarea ei!

-Alooo…sopti ea

-Haide mai fata, te mai asteptam mult!? – recunoscu cu o mare usurare, vocea draga a bunicului.

-Bunicule…nici nu stii cate s’au intamplat..ahh..bunicule, ce bine’mi pare ca te aud!

-Ce dracu s’a mai intamplat? Ce povesti mai inventezi!? -Apoi striga catre cineva din camera: Ti’am spus ca nu’i sanatoasa!? Pe frigul asta ei ii arde de povesti, macar de ar veni aici sa ni le spuna la gura sobei, dar ce…te pui cu Orfelia!?

-Bunicule, nu te mint, crede’ma, sunt intr’un loc intunecat, imi este frig, (zgomote ciudate in fundal), nu’i nici tipenie de om..poate doar Georgel, dar…stai, a disparut! Ahh, am ramas singura cu monstruletul, care mestereste ceva langa ramasita aia de foc. Incerc sa…aloooo..wtf!?

Ce’i cu muzica asta asurzitoare!? Auuuu….imi sparge timpanele! Nuuuuuuu mai suuuupooort, urla ea sfasiata de durere!

Intoarse speriata privirea, vazu monstruletul care parca zburase pana la urechea ei, ii zari licarirea diabolica din ochii mari si inconjurati de cearcane, atat…apoi cu scarba, neputiincioasa, ceda si  se lasa doborata…

O senzatie de caldura placuta o invalui, facand’o sa se infioare de placere!

-Tiiii….ce bine e! 😛

Nebanuiti si surprinzatori fiori o cuprindeau din varful degetelor pana la ultimul fir de par blond murdar. Cineva ii soptea cu o voce aspra, dura, metalica, ceva intr’o limba straina. Cuvintele parca o vrajeau, o faceau sa se cufunde in aceea caldura placuta, venita parca de la multe maini care o mangaiau intr’un ritm ametitor. Trupul ei ud, se contorsiona ca o pisica alintata.

Vantul se juca in parul ei si parca o ducea usor catre casa…oare casa pe care o vedea in zare era cea pe care o cauta!? Dar monstruletul unde a disparut? Costel, Georgel, oare cum aratau? Au existat sau au fost prezenti doar in inchipuirea ei?

Verdele cu siguranta ii lasase o campie intinsa si stearpa in locul celei bogate de dinaintea primelor fumuri. Nu trebuia sa se gandeasca prea mult, deja simtea senzatia placuta de moleseala iar pleoapele i se inchideau fara sa vrea, dar…

…continuarea la cine vrea :Alex, Vania, KarmaMan, AlbeNegre…..

Raeka

Anunțuri

12 gânduri despre „Povestea povestilor-partea a VI-a

  1. Poti citi prima parte a povestii (linkul catre ea este in articolul lui Sangerica), le poti rasfoi si pe celelalte, apoi poti duce povestea Orfeliei mai departe…oriunde te duce imaginatia sau inspiratia. Nu exista nici o regula. Astept cu nerabdare continuarea ta.

  2. Hm… Am şase volume de definitivat până-n 30 august. Prefer lepşe de genul: Scrie două pagini în word cu titlul „Seara” sau „O poveste banală”…

  3. Pingback: Poveste de blogari (all) « Caramea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s