Tinerete fara batranete si viata fara de moarte!

Raeka

Raeka

Raeka

Raeka

Astazi am primit niste poze de mult uitate. Odata cu vizionarea lor au aparut si clipele minunate, devenite deodata si pentru moment, proaspete, clare, vii. Din pacate, majoritatea prietenilor din acele vremuri sunt plecati…in Anglia, Grecia sau deveniti in timp straini anonimi, insa acele perioade si petrecerile aferente, nu vor fi niciodata pierdute caci ele vor dainui in noi.

Am realizat inca odata ca triada pe care ar trebui sa o constientizezi si sa o valorifici la maxim – tineretea,  sanatatea  si prietenii- este apreciata cel mai mult atunci cand incepe sa se consume. Uneori, pentru unii, prea tardiv. Asta ca sa intareasca afirmatia binecunoscuta: apreciezi ceva d’abia dupa ce nu mai este.

 Un exemplu bun ar fi acum, Michael Jackson, care in ultima parte a vietii lui a fost denigrat si atacat de toti,  ajungand un suflet chinuit, singur si neinteles. Din cate se stie s’a izolat nu numai din cauza intransigentei mediei ci si a framantarilor personale. Nu mai avea nici un prieten. Dupa decesul lui, totul s’a schimbat: nu numai familia, fanii,  asa zisii prieteni (vedete de prima mana) il regreta,  il ridica in slavi, il plang, il elogiaza, il idolatrizeaza, ci si planeta intreaga. Nu mai vorbim de mass media, caci abordarea asta a tragicului eveniment, vinde…si inca cum.

Nu vreau sa par indignata, desi o parte din mine este, totusi el a fost un om deosebit si in acelasi timp dificil si de neinteles pentru ce’i ce’l cunosteau.

Raeka

Raeka

Cand esti tanar… ai impresia ca asa vei fi o viata intreaga. Ce bine ar fi sa fie asa, insa cum ar fi atunci trecerea in nefiinta!? Socanta, nu!? E firesc ca spre sfarsitul vietii sa intervina treptat, din ce in ce mai multe dificultati, pentru ca intr’un final sa exclami: „Gata, mi’a ajuns, nu mai vreau, am trait destul!”

Cand esti tanar… pui accent pe ceea ce nu ar trebui sa aiba nici o importanta, nasul prea mare, urechile prea mici, prea slab sau prea gras, s.a.m.d astfel stirbind din valoarea celor cu adevarat importante: sclipirea din ochii, zambetul larg si sufletul curat!

Cand esti tanar…te incatusezi singur! Nu merita, nu e timp pentru asta! Din pacate nu ai garantia unui anume numar de ani. Nu ai de unde stii cat de lunga va fi viata ta. Nu stii cat timp te vei putea bucura de prietenii tai, asa ca fa’o cu toata inima! 

Acum, referitor la titlu, ipotetic vorbind :), eu una as prefera sa am parte doar de prima parte. Ca si argument v’as recomanda sa cititi ” Toti oamenii sunt muritori” de Simone de Beauvoir.

Raeka

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s