Protejati mediul !!!!

Opriti razboiul pe care l’ati pornit impotriva mediului!!

Astazi e ziua mondiala a mediului.

Omenirea a încălcat sistematic toate legile naturii (legi ecologice) forţând natura să-i facă pe plac. Efectele acestor abuzuri se numesc azi încălzire globală. Mâine s-ar putea numi sfarsitul !

In legatura cu birocratia, coruptia, sistemul defectuos sanitar, politica, s.a.m.d. noi, oamenii de rand nu putem face mai nimic, dar sta in puterea noastra sa contribuim la protejarea mediului. 

Stiu ca majoritatea romanilor sunt afectati de regimul sistemului comunist cand toate erau cu ratia, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cada dintr’o extrema in alta, nu trebuie sa fiti lacomi! Macar de astazi, incepeti sa aduceti schimbari in stilul vostru de viata! Nu mai irositi apa si energia. Nu mai poluati natura. Folositi cand puteti bicicleta. De ce nu va ganditi ca ajuta si la mentinerea unui corp frumos si sanatos!?

Aveti putin bun simt si nu mai aruncati gunoaiele de la geam sau din masina. Sunt locuri special amenajate. Nu mai luati toate pungile de plastic din super marketuri !!!

Ar mai fi foarte multe dar banuiesc ca le stiti si voi. Ganditi’va ca e vorba de sanatatea voastra si a celor dragi! Fiti mai responsabili !!!

Daca nu azi, luna asta sau anul asta PLANTATI UN COPAC ! Nu va costa nimic.

Asadar, ce alegeti !!?? Verdele sau cenusiul !!??

Pentru mai multe detalii accesati site’ul de specialitate: Salvati mediul inconjurator

Raeka

 

Anunțuri

16 gânduri despre „Protejati mediul !!!!

 1. Suntem sau nu raspunzatori pentru incalzirea globala – greu de spus, dar echilibrul naturii trebuie mentinut. Poluarea in mare parte, este produsa de noi, este un produs al activitatilor specifice unor societati industriale.
  Daca nu esti de acord, atunci cum iti explici smogul?

  Un sigur exemplu: In 2007 in China : „Pentru a doua zi consecutiv, vizibilitatea în Hong Kong este aproape zero, din cauza norilor groşi de noxe care poluează aerul. Departamentul local pentru Protecţia Mediului i-a avertizat pe cardiaci şi pe cei suferinzi de afecţiuni pulmonare să nu iasă din casă.
  Indicele de poluare al atmosferei în variază între 101 şi 151, în condiţiile în care valorile normale nu depăşesc 50 pe aceeaşi scară. Locuitorii sunt tot mai îngrijoraţi din cauza smogului dens produs de centralele pe cărbuni, automobile şi numeroasele fabrici. În pofida soarelui puternic şi a absenţei norilor, nici portul, nici munţii din apropierea oraşului şi nici chiar vârfurile blocurilor zgârie-nori nu sunt vizibile.”
  Si nu e vorba numai de poluarea aerului, asa ca tind sa cred ca totusi suntem raspunzatori intr’o mai mica sau mai mare masura.

 2. „Ce inseamna “sa poluam”? Nu imi e clar. Ca daca ar fi vorba sa aruncam in atmosfera pulberi sub forma de aerosol, sa stii ca am scadea temperatura globala.” spunea Machiavellian 😛
  De ce trebuie sa complicati voi lucrurile ?? O explicatie logica de genul acesteia e prea simpla pentru voi?

 3. „Poluarea dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupţiile vulcanice, cea mai mare parte a substanţelor poluante provine din activităţile umane.”

  Asta nu e nici macar definitie, sau explicatie. Deci ce prea simpla?

  „De ce trebuie sa complicati voi lucrurile ?? ”

  Fiindca lucrurile nu sunt niciodata simple. Iar prin simplificare pierzi multe aspecte.

 4. …………

  „Asta nu e nici macar definitie, sau explicatie. Deci ce prea simpla? ”

  Nu esti de acord cu explicatiile simple, dar totusi din pagina respectiva ai extras doar o idee, ai redus totul la un rand.

 5. raeka, vezi că ai un comentariu de al meu la spam! 😉

  eu când am aflat despre iminentul sfârşit al sistemului nostru solar, pronosticat de câtre astronomii noştri, am plâns. e drept că eram copil mic pe atunci. 🙂

  la fel şi cu încâlzirea globală. când auzi prima oara despre un asemena lucru, te şochează. treptat însă ajungi mai circumspect, deoarece detaliile te invadează. după cum spunea şi machiavellian, lucrurile nu sunt niciodată simple… altfel casele de pariuri nu ar exista! 🙂

  şi eu credeam cândva, că noi, oamenii suntem vinovaţi de producerea încălzirii globale pe planeta noastră. doar, scria în toate ziarele, nu?! americanii, nişte monştrii nu i-au măsuri, ci, din contră, agravează situaţia. lumea noastră se supraîncălzeşte. clima se va schimba. specii de animale vor dispărea… poate chiar omul îşi va găsi şfârşitul din cauza condiţiilor neprielnice de mediul în care va fi nevoit să îşi desfăşoare activitatea.

  pentru a fi susţinută chestia asta… cu clima se supraîncălzeşte, trebuiau găsite nişte dovezi. ori, pentru dovezile respective… că intuiţia nu constituie o dovadă, trebuia scotocit trecutul nostru, al omenirii şi al mediului nostru, adică trecutul planetei terra.

  iar lucrurile care s-au descoperit, mai mult decât faptul că sunt complicate, vin în marea lor majoritate să demonstreze contraiul, şi anume, că omul nu este responsabil pentru producerea aşa zisei încălziri globale.

  în ceea ce priveşte problema emisiei de co2, machiavellian(care are studii în chimie şi e vădit pasionat de acel domeniu, cât şi despre subiect) pune problema într-un mod foarte interesant, un mod care iconduce la faptul că co2 nu ar avea o influenţa mare asupra încălzirii globale.

  iar când pe lângă machiavellian, cam toţi savanţii care au coloană vertrebală din toate domeniile care se pot pronunţa asupra acestui aspect, al încălzirii globale susţin că omul nu influenţează schimbarea temperaturii climatului nostru, cred că ar trebui să priveşti, cel puţin mai circumspectă, acest lucru! 😉

 6. Fanita 🙂 nu trebuie sa te certi cu mine. Postul meu era unul pasnic, de bun simt , legat de cei 7 ani de acasa, in nici un caz de stiinta. Prefer sa ma abtin atunci cand nu cunosc. Din aceasta cauza nici n’am intervenit in polemica voastra. Nu vreau sa deviez de la titlul postului si nici de la indemnul transmis.
  Hai sa nu luam in considerare randul asta: „Efectele acestor abuzuri se numesc azi încălzire globală” si sa vedem restul mesajului, ca sa fie toata lumea multumita.

 7. Am rezolvat si spamul…nu stiu de ce l’a bagat acolo. Oricum multumesc pentru specificatie. Sunt la inceput in lumea asta virtuala, invat si eu pe parcurs, cu ajutorul binevoitorilor. 😛
  O zi frumoasa si sanatoasa iti doresc 😀

 8. „Nu esti de acord cu explicatiile simple, dar totusi din pagina respectiva ai extras doar o idee, ai redus totul la un rand.”

  Nu am extras doar o idee. Am luat primul paragraf, care cica se vrea o definitie, dar nici macar nu e coerent. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s